Dubbele gevoelens

De zomervakantie is voor mij alweer een week geleden gestart. Alhoewel ik me wel toe voelde aan vakantie kon ik deze week nog niet echt relaxen. Ik had een strak schema gemaakt maar heb me er gelukkig niet al te strak aan gehouden.

Slaapkamer aanpakken

De slaapkamer aanpakken was mijn plan, zondag leeg maken, maandag schoonmaken, dinsdag afplakken en plafond schilderen en dinsdag de muren. Nou ben ik niet zo’n klusser en het werk viel me ook vies tegen vooral het voorbereiden, de eerste laag was nog niet dekkend, dus moest nog een keer, en de gaten die ik wel netjes gevuld had heb ik niet afgeschuurd dus het resultaat is niet optimaal maar de kleuren zijn wel heel mooi, het plafond is zacht blauw en de muren honing geel.

Nu wil ik niet alles terugzetten maar de kamer vrij leeg houden dus ik moet opruimen! De nieuwe gordijnen die ik gemaakt heb staan prachtig donker petrol met witte vogels, nu nog nieuw beddengoed, dat is ook al + 25 jaar oud, ik speur het internet af maar wat ik mooi vindt is niet te betalen, herkenbaar?

Overstroming

Terwijl ik zo met mijn kamer bezig ben zijn er plotseling in het zuiden van het land en niet ver over de grens in Duitsland mensen die door de vreselijk overstroming helemaal geen huis meer hebben of alleen nog een huis met een enorme ravage. Ik besef me weer hoe relatief alles is, hoezeer je je zegeningen moet tellen. Ik app en bel vrienden uit de getroffen gebieden, of zij die familie en vrienden daar hebben en hoor de verhalen. De realisatie van wat er echt is gebeurd en de trauma’s die volgen gaan hun sporen nalaten.

Helpen

Ik ben op dit moment het boek aan het lezen van Rutger Bregman, “De Meeste Mensen Deugen”, wat hij o.a. beschrijft is dat mensen in een rampsituatie over het algemeen helemaal geen beesten worden zoals de media vaak suggereert maar juist de medemens helpt, zelfs als het hen zelf in gevaar brengt. De vele berichten op FB en de aanbiedingen van hulp op allerlei wijze illustreert dit.

Toeval?

Het toeval (?) wil dat wij vandaag op vakantie zouden gaan naar Limburg, ik ben benieuwd naar het Geuldal, ik ben nog nooit in Maastricht geweest en er zijn daar veel mooie natuurkampeerterreinen. Ik weet niet precies wat we nu gaan doen, de vertrekdatum hebben we i.i.g. een beetje uitgesteld en de rest van Nederland is ook mooi, over de grens zal het niet gaan dit jaar vanwege toenemende Coronabesmettingen en mijn vriend heeft geen vaccinaties maar de zon schijnt weer vandaag en ik heb een dak boven mijn hoofd, ik heb lieve kinderen en vrienden en ik heb de planning voor Naailes Enschede voor Augustus alweer gemaakt. Het leven gaat door, maar het is ook goed om af en toe stil te staan…………..

Hemelvaart ….Pinksteren dat gaat hard!

Hoog tijd voor een blogje!

Pinkstersale

Na een periode van stilte maar geen stilstand komt het één en ander in een stroomversnelling. De naailessen lopen nog niet vol, ik hoop dat dat vanaf volgende week verbeterd, maar de eerste echte opdrachten zijn al wel een feit.
Ik ben nu bezig met twee nieuwe speelsets voor “ De kleine berenjacht” van Theater Sonnevanck en daarna Tristan en Isolde voor de Theatermakerij. Dit keer wordt de hele voorstelling buiten gespeeld zo kan het iig doorgaan.

Vorig jaar 4 april was de premièrevoorstelling van toen, Orpheus, niet mogelijk en uiteindelijk zijn mijn kostuums helemaal niet meer gebruikt, wat natuurlijk ontzettend jammer was.
Het weer zit nog niet echt mee maar hopelijk is dat binnenkort wel anders want op 23 mei 2021 organiseer ik een Pinkstersale hier buiten op het plein voor de Robson. De posters zijn klaar en de voorbereidingen worden getroffen. Behalve kleding zullen er ook leuke spulletjes te koop zijn en het wordt, met medewerking van de weergoden, een gezellige dag met mogelijkheid voor een hapje en een drankje en wat muziek erbij. Van 11.00-17.00 uur.

Komt allen!

Ik heb weer een geweldige stagiaire van het ROC in Zutphen dit keer, dat is een hele hulp en dan is daar Pieter die vanuit de AKI een project bij mij doet. Hij studeert Crossmediadesign en hij heeft de poster gemaakt, chapeau Pieter! En dat kan hij want hij is ook bezig met een sprookjesachtig paddenstoel kostuum inclusief hoed.

Het project maak van je oude jas een nieuwe tas loopt ook nog, binnenkort verwacht ik weer een partijtje leer die Isa weer gaat verwerken, dus heb je nog een leren jas die kapot is of die je niet meer draagt breng m langs en dan hebben we het over de mogelijkheden.

rugtas

Op de donderdagmorgen is het Viltcafé weer hervat, van 10.30-13.30 kan je elke week komen vilten er worden mooie dingen gemaakt met Merinowol, water en zeep.

Vilten

Elke maand is er ook de Absolute beginners workshop, afgelopen zaterdag zijn er weer twee dames trots met hun eerste zelfgemaakte tas naar huis gegaan. Wil je dat ook of heb je een andere wens voor een teamuitje, kinderfeestje of anderszins? Schroom niet en neem contact op!

Ik hou van al die interactie, dat mijn atelier een bruisende ontmoetingsplek kan zijn waar heel hard gewerkt wordt maar waar het ook gezellig is en waar gelachen en gehuild kan worden.

Tot snel, lieve groeten Reina.

Sinterklaas

De Sint, schijnt het, is al weer in het land. Ik heb m nog niet gezien, met mij veel zelfstandig ondernemers, die in deze crisistijd niet kunnen rekenen op cadeautjes.

Flexibel

Dat klinkt misschien zielig maar als kleine zelfstandig ondernemer moet je het allemaal maar op kunnen vangen.
Flexibel zijn, om kunnen gaan met tegenslagen en  in kansen denken.  Zo zijn we massaal online gegaan en hebben gezoomd tot we er vierkante ogen van kregen. Ik sta echt te kijken van veel geweldige initiatieven die ik de laatste tijd heb gezien of gehoord.

Recyclen

Ik heb gelukkig 6 keer per week echte cursisten en de hele week echte stagiaires. Om iedereen aan het werk te houden, en de moed er in,  moet je creatief denken en een beetje experimenteren. Gelukkig heb ik Kunstacademie gedaan dus dan kan je wel wat op dat gebied. Theateropdrachten liggen nog niet in het verschiet dus zijn we met veel nieuwe projecten begonnen.
Van oud naar nieuw is een beetje de basis. Dat wat je voor handen hebt gebruiken, materialen recyclen,  zowel voor de retrojurken die op dit moment gemaakt worden van vintagestoffen en van stokoude patronen jaren 60/70, als de tassen die gemaakt worden van oude jassen die we na een oproep op facebook al snel mochten ontvangen.

Een tas van een jas met een verhaal!

Mooier kan het niet, één van de eerste heuptasjes is gemaakt van de zeemleren rok van mijn moeder die ik al  een jaar of 40 had bewaard.
Toen ik 17 was kreeg ik van mijn vader, na veel zeuren, geld om in Amsterdam een jas te kopen. Had hij geweten waar ik mee thuis kwam was het feest waarschijnlijk niet door gegaan. Het werd een donkergroene lange leren jas van het Waterlooplein. Ik voelde me er heel stoer  in. Nooit kon ik er afscheid van nemen terwijl ik er toch alweer een tijdje niet in paste. Nu mag ie een nieuw leven tegemoet gaan als tas!
Van een oude vriendin kreeg ik een jas opgestuurd(!) uit Friesland, deze jas is samen met een jas uit Enschede verwerkt in een prachtig  rugzakje. Een stijve lange leren jas, zo één  die je rechtop in de hoek kan zetten, kreeg een nieuw leven als coole handtas, en ga zo maar door!

Baretten en mutsen

Verder ben ik baretten, mutsen en dergelijke aan het haken, breien en naaien die binnenkort op de foto worden gezet en dan respectievelijk in de Etsy shop en de Instagramwebshop komen te staan.
Modellen mogen zich bij mij melden! Dan maken we er gezellige middag van.

Met studenten van de opleiding Media & Design heb ik overleg gehad over mogelijkheden om mijn bezigheden te promoten, zo gaan zij aan de slag met de vormgeving van een nieuwsbrief en het perfectioneren van de huisstijl, wat de laatste tijd een beetje een rommeltje was geworden met al die verschillende takken van sport.

Absolute Beginners Workshop

De Absolute Beginners Workshops vinden ook nog elke maand plaats. Hooguit 3 cursisten maken kennis met de naaimachine en gaan naar huis met een zelfgemaakte tas.

Viltcafé

Last but not least ben ik in november begonnen met “het Viltcafé”, elke donderdagmorgen wordt er gevilt, met mooie lontwol, zeep, heet water en wrijving ontstaat er onder onze handen prachtige vilten creaties. Zoals daar zijn een baret, een shawl, sloffen etc.
Een perfecte manier om in deze stressvolle tijd te ontspannen, uit je hoofd en in je lijf te komen.
Helemaal Zen………………………………………………………………………………………….Details vind je op de site

Hola guapa!

Valencia

Na een weekje in mijn eentje Spaans studeren in Valencia ben ik weer terug in Nederland. Helemaal blij want ik ben toch niet zo gemaakt voor het solo reizen en de keuze om in een gastgezin te gaan is me ook niet zo goed bevallen. Ik ben geen 18 meer, dat was ik even vergeten, je hebt je eigen behoeftes ten aanzien van eten, slapen. Na een dag in de stad, wat ik ook al een uitdaging vind, wil je gewoon ff helemaal niks. Dus eventuele vervolgcursussen zal ik  i.i.g.  samen met iemand willen doen, samen een appartementje huren en liever in de lente of herfst want wat een hitte! En dan ook nog een mondkapje moeten dragen….bij zulke temperaturen heb je sowieso een week nodig om te acclimatiseren. Valencia is wel een prachtige stad met het park wat helemaal door de stad loopt de Jardin del Turia.
De Spanjaarden zijn vriendelijk en de taal super, ik ga door met leren!

Terug

Enfin terug op Hollandse bodem geniet ik van mijn gezin en mijn tuin, de pompoenen, tomaten en courgettes doen het goed, Ik wandel, fiets, zwem en yoga, ik heb tijd om wat uitgebreider te koken en om administratie en andere zaken op orde te brengen.

Les geven

Mijn vierde zoon vliegt uit, na een studie aan de UT gaat hij nu naar Zwolle om aan het conservatorium viool te studeren.
De oudste twee gaan samen op reis, ook een hele onderneming , ik maak nog even een reis(tuin) broek en een heuptasje, om de reisoutfit te complementeren.
Zo blijft alleen de jongste nog hier wonen, dat zal wel even wennen zijn!
Maar gelukkig 😉 ga ik meer les geven, ik verwacht vooralsnog niet dat er veel theateropdrachten zullen komen en mijn Jazzkoor gaat op dinsdagavond repeteren dus ik ga op donderdagavond ook les geven. Ik heb aardig wat aanvragen binnen gekregen deze vakantie al, dus dat is fijn.
De nieuwe Burda Style is binnen en de Knip kids dus genoeg inspiratie voor het nieuwe seizoen.

De oudste twee gaan samen op reis.

Corona

Deze hele crisis heeft ons ook een beetje teruggeworpen op de basics, wat is belangrijk, hoe kan je selfsupporting zijn en daar hoort kunnen naaien ook zeker bij. Je kent allemaal wel het verhaal van een oma of groma die kleding maakte voor de kleintjes van de oude gordijnen, nou zo’n vaart zal het hier hopelijk niet nemen maar het is toch fijn als je zelf je reparaties kunt doen en af en toe een eigengemaakt item toe kan voegen aan je garderobe.

Steeds Creatiever

Vinted app

Gisteren was een mooie dag, of eigenlijk ging het deze hele afgelopen week al best goed!
De online lessen krijg ik al wat onder de knie, ik heb patronen rondgebracht, beschrijvingen gemaakt, klanten hebben stofjes uitgezocht in het atelier, één op één, en ik heb verstelwerk gedaan.
Toen ik met de Vinted app bezig was en een echte oude vintage rok 160 views in een paar dagen had, heb ik daar een patroon van gemaakt en er een paar exemplaren van gemaakt. Deze heb ik op Instagram en Facebook geplaatst en met succes.  De vintage rok is verkocht en ik heb er nu al twee bestellingen voor in andere stoffen.

Vertrouwen

Ik ben ontzettend dankbaar voor het vertrouwen wat mijn naailesklanten in mij hebben, dat ze mij blijven steunen geeft mij moed en inspiratie om steeds nieuwe dingen te verzinnen en mijn dagelijkse routine weer volledig te herstellen. In het hele Robson gebouw zoemt het sowieso van de activiteit, overal ontstaan nieuwe initiatieven en er wordt duidelijk nagedacht over de tijd waarin wij, waarschijnlijk nog langer dan gedacht, moeten functioneren in een 1,5 meter samenleving.

Mondkapjes

Gisteren ben ik dan ook zelf begonnen met het maken van mondkapjes. Een (Duitse) klant van mij moest naar Duitsland en zij had dus een mondkapje nodig omdat die momenteel verplicht zijn daar. Ik sprak met haar af en we hebben samen ,op veilige afstand, gewerkt.
Zo merkte ik dat de mogelijkheden er in mijn ruime atelier zeker zijn om één of twee mensen per keer te begeleiden. De vraag naar mondkapjes bleef niet uit en ook daarvoor heb ik nu al een aantal bestellingen gekregen.

De naailes in kleine groepjes.

Volgende week zal in het teken staan van ordenen en schoonmaken en het atelier zodanig inrichten dat cursisten weer veilig kunnen komen werken. Dan in kleine groepjes verdeelt over de week voor diegenen die dit zouden willen. Zo kunnen ook kaarthouders weer aan de slag en houden we de continuïteit erin.

Ik heb de Tozo ontvangen en kan ook de huur van mei betalen dus dat is ook een enorme opluchting. Ik heb vertrouwen en houd van mijn werk en van jullie! Keep cool, stay safe xxx

Corona alom

Roerend!

Roaring twenties begon ik dit jaar mee…..nou roerend zijn ze zeker tot nu toe!

De afgelopen week voelde als een maand voor mij, onzekerheden voerden de boventoon, geef ik wel of geen les, hoe ga ik hiermee om, ben ik bang? Ik geloof het niet, de kostuums klaar maar voorlopig geen première, allebei zelfstandig ondernemer hoe lang gaan we dit overleven zonder failliet te gaan……

Theater kostuum

Yogakamer

Maar ook gewoon de dagelijkse dingen, als je opeens tijd hebt wat ga je dan doen, ik heb gemerkt dat ik de dagelijkse routine enorm mis. En het contact met de cursisten.  Dat eerste zat er al een beetje aan te komen doordat ik sinds 13 maart geen stagiaires meer heb en mijn opdracht klaar was, dus als er geen les is zit er hier niemand op mij te wachten.

Yoga kamer

Knieblessure

In deze situatie kwam het even dubbel op, uiteindelijk heb ik veel gewandeld, te hard in de tuin gewerkt zodat ik nu een knieblessure heb en eindelijk mijn yoga kamer functioneel gemaakt. Doordat de laatste puber naar het andere huis is verhuisd ( we hebben twee huurhuizen naast elkaar) hebben we dus, heel luxe,  een hele bovenverdieping voor ons zelf!
Slaapkamer, kledingkamer ,badkamer en yogakamer.
Ik blijf zo veel mogelijk binnen en gelukkig heb ik nog 3 zoons thuis en 1 vlakbij in een instelling, met hem ga ik ook vaak wandelen, ’s ochtends vroeg, de vijfde is even in afzondering bij een mattie waar ze heel veel muziek aan het maken zijn, wel in in Enschede dus mijn  tribe is aardig gecentreerd.

Tribe

Ik denk dat we met z’n allen wel de week nodig gehad hebben om de ernst van de situatie bij ons door te laten dringen. De jongste vond het nog lang nodig om met z’n vrienden te chillen maar daar hebben we sinds het weekend ook echt een stokje voor gestoken.

Ik heb afgelopen weekend het atelier eens flink uitgemest, de kluis is weer begaanbaar en ik heb een auto vol die ik naar de lompenboer kan brengen.

Mondkapjes

Wat nu? Ik zet in ieder geval een link op de website / in dit bericht met een online instructie van Esther hoe je zelf mondkapjes kunt maken. Als je nog vragen hebt daarover of over thuisprojecten waar je mee bezig bent kun je me altijd appen of facetimen  oid

Eendebek mondkapje

Model mondmasker met plooien

Lessen gemist?

Ik ben geen held in het online gebeuren maar zodra het weer mogelijk is herneem ik de lessen en zal ik ook zeker een tandje bijzetten om zoveel mogelijk de gemiste lessen te compenseren hoewel dat natuurlijk niet voor alle lessen mogelijk is.

Veel sterkte

Ik wil jullie allemaal heel veel sterkte wensen en ik hoop dat iedereen er zonder kleerscheuren vanaf komt en anders kan ik misschien nog wel wat scheuren repareren 😉

Tot snel , liefs, Reina

The Roaring Twenty’s

Allereerst wil ik iedereen een fantastisch Nieuwjaar toewensen!

Dat je maar veel buiten je comfortzone mag geraken, nieuwe mensen mag ontmoeten en veel dingen voor het eerst mag doen. Ik zag ooit zo’n poster met daarop de tekst: “When is the last time you did something for the first time?” Geniaal vond ik en iets wat je weer even wakker schud.
Als ik eerlijk ben kan ik zo één twee drie niet iets bedenken wat ik laatst voor het eerst heb gedaan….behalve nieuwe recepten uitproberen en op tijd mijn kerstjurk klaar hebben.
Wel ben ik dit nieuwe jaar vastberaden twee challenges aangegaan, de eerste heeft betrekking op eetgewoonten, afvallen en fit blijven, het tweede is de 30 days yoga challenge, iedere dag verschijnen op de mat, ik heb er zin in!
Wonderlijk is het wel dat het verschuiven van de getallen zoveel impact heeft op nieuwe energie en motivatie, alsof dat op 27 december nog niet mogelijk was.

Ik voel me opgeladen na een heerlijke vakantie met een top kerst samen met mijn gezin en vrienden en uitstapjes naar “the West”om familie en vrienden te bezoeken. Ik heb een fijne opdracht staan die binnenkort meer vorm moet gaan aannemen, Voor “De Maakers” een coproduktie van de theatermakerij en de Nederlandse Reisopera ga ik de kostuums ontwerpen en uitvoeren van Orpheus en Eurydice.

In december zijn er door Alina Pahl prachtige foto’s gemaakt voor Naailes Enschede en die komen binnenkort op de site. Ook gaat zij stoffen fotograferen die in de webshop komen.
Ik heb twee fijne stagiaires aan het werk in het atelier van de opleiding modemaat specialist en een Syrische meneer die vrijwilligerswerk doet bij mij om Nederlands te leren. Hij heeft 35 jaar ervaring als tassenmaker dus daar gaan ook mooie samenwerkingen van komen. In ieder geval met de stagiaires die onder begeleiding hun eigen tas gaan ontwerpen en maken.

Baretten en stagiair Jaime


De afgelopen tijd zijn er heel wat mutsen en baretten gemaakt van mijn merk RuigRok en deze zijn te vinden op de website https://keepondreaming.eu/winkel/ ze zijn nog niet allemaal gefotografeerd maar dat komt binnenkort. Nu maar hopen dat het nog even flink koud wordt!
Als laatste zijn er nieuwe workshops in ontwikkeling, in samenwerking met Bas van der Linde, teken je tas, een spannende workshop met vrij borduren met de naaimachine resulterend in een bijzondere tas!

Genoeg om ons op te verheugen, ik verheug me om jullie allemaal weer te zien in 2020!

Maandagmorgen

Een nieuwe week een frisse start, ik neem me vaak voor om, op zo’n dag waar ik niet direct vaste bezigheden heb ingepland, met nieuw werk bezig gaan.
Creëren, tekenen, materiaal onderzoek, noem het maar op.
De werkelijkheid is anders, niet gedwongen door afspraak of wekker sta ik later op, neem ik alle tijd voor ontbijt, krant of Facebook en bedenk me dan dat ik toch echt eens aan mijn website moet werken, administratie moet doen of in dit geval weer eens een blog zou kunnen schrijven, want de laatste is nog van in de zomer. Dat ligt al weer ver achter ons….de blaadjes vallen van de bomen, de kachel moet zelfs af en toe weer aan.

De naailessen stromen langzaam weer vol, iedereen is geïnspireerd door het nieuwe begin, de afbakeningen die we zelf aanbrengen, september en januari zijn magisch.
We zoeken naar structuur, we contempleren over de inpassing van onze (nieuwe) inzichten, voornemens in het dagelijkse bestaan. Ik zelf ook, zeker, alsof je jezelf ook telkens opnieuw kan uitvinden. Ik vind dat fijn. Daarmee is het nooit te laat en is er altijd een tweede kans.

Dus volgende week maandag begin ik met tekenen. Ik ga wel alvast een plek vrij maken voor mijn moodboard, die is nl bij de vorige verplaatsing van meubels achter de kast verdwenen. Ik heb gisteren een aflevering gekeken op Netflix van The Art of Design, dit keer over een kostuumontwerpster, Ruth Carter, geweldig, echt een aanrader, dat geeft mij weer nieuwe inzichten en motivatie.
Je kan zo makkelijk doorgaan met de orde van de dag dat de essentie van de dingen (lees de passie voor je vak) ondergesneeuwd raakt.
Daarom hebben we natuurlijk die breaks hard nodig, verandering van spijs doet eten en je ogen kunnen echt geopend worden door verplaatsing, letterlijk en figuurlijk.

Dit epistel dreigt een beetje te vaag te worden geloof ik, dus plan ik ,naast de fijne naailessen van deze week en mijn nieuwe sportbezigheden, tijd in om vrij werk te doen, deze week al! Het is herfstvakantie en dus dan kan het 😉
Ik wens iedereen een hele fijne passievolle week!

Weer thuis

Je verheugt je er op, je spaart ervoor, je hebt een berg verwachtingen en dan…… valt het in duigen.

Het gebeurde ons toen we onze lang gekoesterde vakantie waren begonnen in Zweden, na 4 dagen begaf de koppeling van onze bus het en binnen een week waren we weer thuis.
Wat een tijd had moeten worden van voor het eerst met z’n tweeën drie weken weg, wild kamperen, kanoën, romantisch bij een vuurtje zitten en wandelen werd een 4-daagse tocht langs de kust, verplicht op een camping en voortijdig naar huis.


Hoe ga je daar mee om? Ik ben een positief mens en probeer altijd de relativiteit van dingen te zien, we leven nog en er komt wel weer een andere vakantie, maar zo na een week of twee begint de zure appel een beetje door te dringen en vind ik de succes verhalen van anderen op facebook niet goed meer te verteren. Ik kan slecht op gang komen, mijn hart verlangt naar stille meren.


We zijn maar weer aan het werk gegaan, ik heb de bank bekleed met een prachtige Gobelin stof, gordijnen gemaakt voor een vriend en de tuin maar weer onderhanden genomen.

De opruimwoede die meestal na een vakantie komt, omdat je je realiseert dat je al die materie eigenlijk helemaal niet nodig hebt, kwam ook, ondanks de duur van de afwezigheid.
Ik ben verwoed bezig me te verlossen van 35 jaar verzamelen, de verzameling is al danig gekrompen na de verhuizing van mijn atelier eind 2017 maar nog steeds vult het de grootste kamer in het huis met gemak en die kamer zou heel geschikt zijn voor mijn jongste zoon, dus weg met dat spul!!

Helder zou je denken, maar ja……de financiële waarde……om over de emotionele nog maar niet te praten. Ik begon met stukken te fotograferen en op Marktplaats te zetten maar realiseerde me al snel dat het een dagtaak zou worden op deze manier en dat was nou juist niet de bedoeling!
Verlossing wilde ik!
Dus de grote stap genomen en een oproep op FB geplaatst, dat leek een groot succes, het werd volop gedeeld en mensen en verenigingen werden in het bericht getagd. Verschillende verkopen volgden maar het is nog niet te zien dat er wat weg is.
Een vereniging was geïnteresseerd in de hele partij maar helaas was er uiteindelijk geen budget.

De verwachtingen speelden me weer parten, met het geld zou ik een vakantie in december kunnen bekostigen, de ruimte zou rust in mijn hoofd brengen. Okay weggeven dan maar? Dat kan altijd nog maar de tijd dringt, een nieuwe kamer voordat de nieuwe opleiding begint voor de jongste is toch ook veel waard.

Er komt vanmiddag weer iemand kijken, en op Marktplaats is ook nog wat beweging, ik aanvaard vooralsnog maar even de traagheid der dingen.

Volgende week beginnen de lessen weer, een ander ritme voor mij, zo zonder Esther, en nieuwe opdrachten in het verschiet, ik hoop nog op verlossing

Veranderingen

Zoals het in het leven gaat, alles veranderd, het kan maar zo zijn dat de toekomst zoals jij hem voor ogen had heel anders is geworden tegen de tijd dat het in het verleden ligt.

Als zelfstandig ondernemer heb je veel in eigen hand maar ook weer niet als het gaat om meebewegen met dat wat op je pad komt.

Sinds twee jaar werken Esther en ik samen we hebben samen Naailes Enschede opgezet en veel opdrachten samen uitgevoerd, helaas gaat daar verandering in komen. Esther is een opleiding aan het doen om Online programma’s te kunnen maken en gaat verder met Naailes Online. We gaan uit elkaar maar zeker niet omdat we het niet samen konden vinden! We waren een goed team en ik weet zeker dat we in de toekomst ook nog opdrachten samen gaan doen en workshops maar Naailes Enschede ga ik verder vanuit mijn atelier voortzetten.

Daarvoor heb ik me moeten beraden op de vorm en de mogelijkheden die ik heb en alle lessen blijven ongewijzigd behalve de dinsdagavond, dit omdat ik anders te veel avonden van huis ben;)

Donderdagavond is mijn vaste repetitieavond met Jazzkoor Enschede.

Ik hoop iedereen na de vakantie terug te zien en de cursisten zijn natuurlijk al op de hoogte en ik zal zeker blijven bloggen al vallen er de laatste tijd wat gaten in mijn regelmaat!

Er zullen na de vakantie ook stoffen in de webshop verschijnen,, daar zijn plannen voor maar je kunt natuurlijk altijd langskomen en live komen snuffelen tussen de collectie.

In september heb ik alweer een spannende opdracht maar daarover later meer

Om afscheid te nemen van Esther organiseren we vrijdag 26 juli vanaf 15.30 uur een borrel, daar toasten we op de verandering en op Esthers geluk in haar toekomstige avontuur! We hopen jullie te ontmoeten

Ik wens iedereen een hele fijne zomer en kom uitgerust en gezond weer terug!