Een broek is een broek is een broek

door Reina de Vries

Naast kostuumontwerper en naai-juf ben ik moeder van vijf zoons.
De middelste studeert aan de popacademie. Voor hem had ik al een toffe broek gemaakt, precies zoals hij die wilde hebben: zalmkleurig met te strakke te korte pijpen met elastiek onderaan en sidepockets en steekzakken.
De stof had hij zelf gekocht, en nog wat andere stoffen voor als ik misschien nog tijd had…….


Maar nu ga ik eerst een broek maken voor nummer 4, geen scheve ogen.
Ook voor hem heb ik eerst een patroon gemaakt. De lap had ik gekregen van een vriendin.
Mijn zoons staan er allebei mee op een podium, alleen in een ander genre.
Nr 3 is rapper dus dat mag wat hipper en nr 4 speelt viool in een orkest, dus die broek moest klassiek zwart.  In het orkest moet het niet te opvallend, wel comfortabel, dus stretchstof en ook lang genoeg want hij is 2.02 m.
Dat is óók het fijne van het zelf maken. Je bepaalt het allemaal zelf, los van  mode en maatschappij, op het lijf en ieders wens kan je vervullen.
Ik verheug me altijd op het moment waarop ze de kleding aan gaan passen. Zit het goed? Vindt ie het mooi?
Elk kledingstuk houdt weer een nieuwe belofte in zich.
Dat is de magie!

2 antwoorden op “Een broek is een broek is een broek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.