Over ons

We hebben een missie met Naailes Enschede.

Die missie houdt in dat we willen dat heel Enschede en omstreken ontdekt hoe leuk en makkelijk het is om je kleding, of woonaccessoires zelf te maken.

Duurzaam

Door het zelf maken van je kleding, met aandacht voor het ambacht en de materialen, geloven we dat je hiermee persoonlijkheid in je kledingstuk stopt, en hiermee bewust wordt van de status van de kledingindustrie van vandaag.

Recycle en upcycle

Wij nemen “oude” kleding en stoffen in, zodat we deze kunnen hergebruiken voor bijvoorbeeld workshops, of voor kledingruilparty`s.

Wij houden van creatief gebruik van oude kleding en vintage stoffen. Heb je toch nieuwe stoffen nodig? Wij adviseren biologische materialen en lokale ondernemers. Ook voor je fournituren.

Wij leren je ook hoe je je kleding kunt herstellen, zodat deze langer meegaat. Daarna haal je deze natuurlijk uit elkaar om weer een nieuw lievelingskledingstuk te maken!

De machines die wij gebruiken, worden gedeeltelijk tweedehands gekocht. We willen ermee zeggen dat oma haar oude naaimachine vaak een prima machine is om mee te werken. Een eenvoudige zig-zag machine kan alles om elk textielstuk te maken.

De patronentijdschriften die wij hebben, zijn voor gezamenlijk gebruik, zodat niet iedereen een exemplaar hoeft te kopen.

Alle afval die wij produceren, wordt apart ingezameld en weggebracht. Dit onder supervisie van ‘Stichting Vierkwart’ waar we nauw mee samenwerken.

Neem contact op voor meer informatie!

Het Robson
Blekerstraat 165
7513 DT Enschede
0646634614
naailesenschede@gmail.com