Samenwerken

Door: Reina de Vries

Robson

Het fijne van het Robson, waar ik mijn atelier huur, is dat het een bolwerk is van kennis en kunde op allerlei gebied. In het achterste gedeelte huist de Stichting Vierkwart die in de grote hal ateliers hebben gebouwd die verhuurd worden aan kunstenaars en creatieven in allerlei disciplines.
In het voorste gedeelte zitten onder meer een tolk, een fotograaf, een zangdocente/theatermaakster, een galerie en een meubelmaker. Dan zijn er aan de zijkant nog twee ateliers die niet onder de Stichting vallen waar respectievelijk een architect en een gordijnatelier in gevestigd zitten.
Als we iets of iemand nodig hebben voor een specifieke opdracht is er bijna altijd wel iemand binnen het pand te vinden met de benodigde kennis of vaardigheden. Voor sommige opdrachten heb ik zelfs met een team van het Robson gewerkt en als je dan rond loopt en je ziet de vorderingen op elk gebied, dan is dat echt wel kicken. Zoals voor het stuk Meneer Damocles voor Theater Kamak, De rekwisieten, het decor en hulp bij de kostuums kon allemaal ontstaan vanuit hier!

Opera

Op dit moment ben ik bezig met een opdracht voor de Nederlandse Reis Opera, geen kostuums dit keer maar Zitzakken, ook wel bekend onder de merknaam Fatboys, daar moeten we maar wat anders van maken, Dikzakken ofzo…..
Een boventallige banner inspireerde de afdeling marketing van de NRO om deze Dikzakken door mij te laten maken en deze vervolgens te gaan gebruiken op evenementen en festivals waar de Opera aan deel gaat nemen. Het publiek kan gaan neerploffen(niet te hard a.u.b.) op deze Dikzakken en heerlijk relaxed hangend luisteren naar de muziek. Nou is het voor mij altijd belangrijk om zichtbaar te blijven, zoals in het vorige blog geschreven, en ik broedde op een idee hoe ik mijn naam/label op een originele en aantrekkelijke wijze aan of op de items kon bevestigen.

Makerspace

Labels zijn te bestellen in allerlei kleuren en maten maar buiten het niet altijd gewenste uiterlijk zijn deze vooral reteduur. Dus daar kwam mijn idee….ik ga ze zelf maken! Borduren viel af en zeefdrukken ben ik ook niet heel geroutineerd meer in maar één van de huurders van Vierkwart is Dave Borghuis, hij richtte een makerspace in met de naam Twenspace. Je kunt workshops volgen op het gebied van lasercutter, 3D printer en Folie/vinyl snijder en vervolgens tegen betaling de makerspace gebruiken of je kunt je ideeën uit laten voeren door Dave. Ik heb voor een combinatie gekozen en al veel geleerd. Mijn logo is eerst bewerkt en klaargemaakt voor de foliesnijder door Dave, ik moet nog een workshop Inkscape volgen voor ik dat onder de knie heb, en toen het snijwerk gedaan was kon ik het folie wat uitgesneden was verwijderen om zo mijn logo over te houden. Vervolgens heb ik deze op stevige katoen geplakt en tussen een hete pers geplaatst zodat de inkt van het folie op de stof werd overgebracht, magic!
De labels heb ik dubbel genaaid et voila, ze zijn klaar om tussen de naden van de Dikzakken genaaid te worden!

I love it, ik hoop nog op een leuke decorbouwer in mijn oude ruimte, die staat nog leeg, dus als er nog één weet hou ik me aanbevolen.


Op naar de volgende samenwerking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.